Al-Anon

Voor familie en vrienden van alcoholisten

Telefoon: 03/218.50.56
Mail: info@al-anonvl.be
Al-Anon Familiegroepen vzw
Helenalei 24 (glv)
2018 Antwerpen

Landdag, 05 mei 2018 LIMBURG, 3600 Genk, Thema: OPEN JE GEEST, Affice                Meer evenementen in de Agenda          Slogan: laat los en heb vertrouwen           ONTMOETINGSNAMIDDAG:  17 maart 2018 Thema:  'Loslaten, werken aan geluk' meer info in agenda                Bezoek de nieuwe  Facebook site      VERGADERINGEN voor LONERS: "een groep van mensen die omwille van omstandigheden geen vergaderingen kunnen bijwonen"      Openvergaderingen van Al-anon en AA:  zie: Komende Evenementen en Agenda       Week van het Alcoholisme: Van 21 tot 25 november           Steun Al-Anon via De warmste week   dewarmsteweek.stubru.be

De Al-Anon Familiegroepen vormen een gemeenschap van verwanten en vrienden van alcoholisten. Wij bespreken onderling onze ervaringen en geven elkaar kracht en hoop. Wij geloven dat alcoholisme een gezinsziekte is en dat verandering van levenshouding kan bijdragen tot ons herstel.

Al-Anon heeft geen bindingen met sekten, kerken, politieke organisaties of welke andere instellingen dan ook. Zij neemt niet deel aan maatschappelijke discussies en kiest geen partij voor of tegen een bepaalde zaak. Het lidmaatschap is gratis. Al-Anon voorziet in haar eigen behoeften door vrijwillige bijdragen van de leden.

Al-Anon heeft maar één doel en dat is de familieleden en vrienden van alcoholisten helpen. Wij doen dit door het programma van de Twaalf Stappen te volgen, door het opvangen en troosten van familieleden en/of vrienden van de alcoholist(e).

Open vergaderingen

Op onderstaande plaatsen kan je een open vergadering bijwonen. Tijdens deze vergaderingen krijg je uitleg over Al-Anon. Iedereen kan deze vergaderingen bijwonen na telefonisch contact voor de juiste locatie van de groep.

Vlaams Brabant

OLV Ziekenhuis

Campus Asse

Bloklaan 5

1730 Asse

Iedere 3de vrijdag van de maand van 20.00u - 22.00u

Telefoon: 03/218.50.56

Mail: info@al-anonvl.be

AA-groep Groot Leuven en Al-Anon

Heuvelhofpark (oud gemeentehuis)

3010 Kessel-Lo (Leuven)

Elke laatste donderdag van de maand (behalve in december Kerstverlof) 20.00u- 22.00u

Telefoon: 03/218.50.56

Mail: info@al-anonvl.be

Antwerpen

Gemeentepark 15

2930 Brasschaat

Iedere eerste dinsdag van de maand van 20.00u - 21.00u

Telefoon: 03/218.50.56

Mail: info@al-anonvl.be

Limburg

Tessenderlo: in HET LOO – Vismarkt z/n in Tessenderlo.

 Elke derde zondag van de maand  van 10 u tot 12 uur

Telefoon: 03/218.50.56

Mail: info@al-anonvl.be

VERGADERINGEN voor LONERS: "een groep van mensen die omwille van omstandigheden geen vergaderingen kunnen bijwonen".

Voor meer inlichtingen en werking  over de Loners neem contact op: via e-mail: Loners@al-anonvl.be of per post naar het ADB Helenalei 24 (gelijkvloers) B-2018 Antwerpen.

Keerpunt

Keerpunt is het tijdschrift van Al-Anon waarin leden hun verhaal en ervaringen kunnen delen en verschijnt vier keer per jaar.

Keerpunt kan alleen besteld worden als jaarlijks te hernieuwen abonnement. De aangegeven prijs houdt vier publicaties in.

€8.00
Aantal:
vuurwerk.jpg

Jongeren en alcohol

Durf nee te zeggen

artikel Visie 2016

Het Laatste Nieuws

In de weekendkrant van Het Laatste Nieuws stond een artikel over sportieve senioren.  Een van de levenslessen van één der senioren (92 jaar) was "Aanvaarden wat je niet kan veranderen".  Ik citeer een gedeelte van het artikel :

"Lang geleden heeft Carolus geleerd het leven filosofisch te benaderen.  Ik heb een familielid gehad met een zware alcoholverslaving.  Daardoor ben ik in contact gekomen met een vereniging voor familie van verslaafden en daar hadden we een moto "Geef mij gemoedsrust om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, geef mij moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om tussen deze twee het onderscheid te maken".  Dat gaat op voor alles.  Ik ben oud, ja.  Ik kan sommige dingen niet meer die ik vroeger wel kon - tennissen en fietsen, bijvoorbeeld.  Kan ik daar iets aan veranderen ?  Nee, want mijn dieptezicht is niet goed meer.  Dus moet ik dat aanvaarden.  Zou ik erover piekeren, dan word ik ziek van frustratie......".

De persoon in kwestie leeft dus nog altijd met/in de filosofie van Al-Anon.  Bewonderenswaardig, hoopvol en waarschijnlijk één der oudste Al-Anoners !

Het Laatste Nieuws / hln.be

Boek in promotie

Moed om te veranderen

In het herstelprogramma van Al-Anon is leven van dag tot dag van essentieel belang gebleken voor de mensen wier leven ongunstig beïnvloed werd door het alcoholisme van een familielid of vriend. Dit boekje wil onze aandacht op vandaag gevestigd houden en ons de moed geven te veranderen wat we kunnen veranderen. Daarom is er voor elke dag van het jaar een persoonlijk verhaal waarin één van de 12 stappen of slogans verwerkt is. 

De leden van Al-Anon zijn de auteurs van deze verzameling teksten. Hun collectieve wijsheid helpt ons iedere dag te beschouwen als een kans op geluk, door ons te concentreren op de realiteit van vandaag, de moeilijkheden van gisteren van ons af te zetten en niet bang te zijn voor morgen. 

 

Code: B 16  Prijs: €12,50 

Bij bestelling tussen 1 sept. en 31december is de prijs €10,00

 

 

 

 

Al-Anon Vind hulp / groep

Op zoek naar hulp of een groep die in de buurt vergadert?
Telefoon: 03/218.50.56
Mail: info@al-anonvl.be

Komende evenementen

De warmste week

 • van 18 december tot 24 december 2017
 • steun hier Al-Anon:

 dewarmsteweek.stubru.be

Landdag, 05 mei 2018

 • Limburg, 3600 Genk 
 • Thema: "Open geest"
 • Affiche

Ontmoetingsdag
17 maart 2018

 •  Thema : 'Loslaten, werken aan geluk'
 • Locatie : Westlaan 60, Roeselare
 • Ontvangst vanaf 13.00 
 • We beginnen stipt om 14.00 h
 • Einde voorzien rond 17.00 h
 • Telefoon: 03/218.50.5
 • Mail: info@al-anonvl.be

 

Provinciedag Limburg

 •  november 2018
 • meer info volgt

 Meer evenementen in de Agenda

Radiospot

Al-Anon Leden login