Al-Anon

Voor familie en vrienden van alcoholisten

Telefoon: 03/218.50.56
Mail: info@al-anonvl.be
Al-Anon Familiegroepen vzw
Helenalei 24 (glv)
2018 Antwerpen

Landdag 2018 LIMBURG, 3600 Genk, Thema: OPEN JE GEEST, meer info volgt nog                   Meer evenementen in de Agenda                               Slogan: laat los en heb vertrouwen           ONTMOETINGSNAMIDDAG:  Roeselare: groep: 'Onder Ons' maart 2018 Thema: wordt nog vermeld                 Bezoek de nieuwe  Facebook site                     

De Al-Anon Familiegroepen vormen een gemeenschap van verwanten en vrienden van alcoholisten. Wij bespreken onderling onze ervaringen en geven elkaar kracht en hoop. Wij geloven dat alcoholisme een gezinsziekte is en dat verandering van levenshouding kan bijdragen tot ons herstel.

Al-Anon heeft geen bindingen met sekten, kerken, politieke organisaties of welke andere instellingen dan ook. Zij neemt niet deel aan maatschappelijke discussies en kiest geen partij voor of tegen een bepaalde zaak. Het lidmaatschap is gratis. Al-Anon voorziet in haar eigen behoeften door vrijwillige bijdragen van de leden.

Al-Anon heeft maar één doel en dat is de familieleden en vrienden van alcoholisten helpen. Wij doen dit door het programma van de Twaalf Stappen te volgen, door het opvangen en troosten van familieleden en/of vrienden van de alcoholist(e).

Open vergaderingen

Op onderstaande plaatsen kan je een open vergadering bijwonen. Tijdens deze vergaderingen krijg je uitleg over Al-Anon. Iedereen kan deze vergaderingen bijwonen na telefonisch contact voor de juiste locatie van de groep.

 Vlaams Brabant

OLV Ziekenhuis

Campus Asse

Bloklaan 5

1730 Asse

Iedere 3de vrijdag van de maand van 20.00u - 22.00u

Bel naar Josée: 053/ 670 236

Antwerpen

Gemeentepark 15

2930 Brasschaat

Iedere eerste dinsdag van de maand van 20.00u - 21.00u

Bel naar René: 03/ 646 26 04

 

Blauwdruk voor zelfkennis

Dit boekje is voor persoonlijk gebruik en dient als praktische gids bij je zelfonderzoek.

€5.50 €2.75
Aantal:
Lees meer...
vuurwerk.jpg

Boek in promotie

Blauwdruk voor zelfkennis

Werken aan jezelf... , 
zelfonderzoek ... , 
 

 Code: P 05

Bij bestelling tussen 1 maart en 31 mei is de prijs (€5,50) €2,75

De 4e stap is een belangrijk hulpmiddel voor onze persoonlijke groei.

We kunnen pas beginnen groeien, wanneer we in staat zijn de moed op te brengen om te onderzoeken wie we in werkelijkheid zijn.

Een zelfonderzoek is een praktische zaak: je maakt een inventaris op van je eigenschappen  en zoiets vraagt toewijding, tijd en inspanning.

Om een volledig en nauwkeurig beeld te krijgen moeten we onze inventaris opschrijven om te zien waar ons leven goed loopt en aan welke punten er gewerkt moet worden.

Dit boekje is een hulpmiddel voor je zelfonderzoek. Het is voor persoonlijk gebruik en dient als praktische gids. Het is verdeeld in verschillende thema’s en aangevuld met persoonlijk overdenkingen. Er is ook plaats opengelaten waar je jouw antwoorden op de vragen en je eigen bevindingen kunt opschrijven.

 

 

Al-Anon Vind hulp / groep

Op zoek naar hulp of een groep die in de buurt vergadert?
Telefoon: 03/218.50.56
Mail: info@al-anonvl.be

Komende evenementen

Landdag 2018

  • Limburg, 3600 Genk 
  • Thema: "Open geest"
  • Verdere info volgt

 

 Meer evenementen in de Agenda

Radiospot

Al-Anon Leden login