Al-Anon

Voor familie en vrienden van alcoholisten

Telefoon: 03/218.50.56
Mail: info@al-anonvl.be
Al-Anon Familiegroepen vzw
Helenalei 24 (glv)
2018 Antwerpen

Landdag, 05 mei 2018 LIMBURG, 3600 Genk, Thema: OPEN JE GEEST, meer info volgt nog                   Meer evenementen in de Agenda                               Slogan: laat los en heb vertrouwen           ONTMOETINGSNAMIDDAG:  17 maart 2018 Thema: wordt nog vermeld                 Bezoek de nieuwe  Facebook site      VERGADERINGEN voor LONERS: "een groep van mensen die omwille van omstandigheden geen vergaderingen kunnen bijwonen"         Voor meer inlichtingen en werking  over de Loners neem contact op: via e-mail: Loners@al-anonvl.be of per post naar het ADB Helenalei 24 (gelijkvloers) B-2018 Antwerpen.

De Al-Anon Familiegroepen vormen een gemeenschap van verwanten en vrienden van alcoholisten. Wij bespreken onderling onze ervaringen en geven elkaar kracht en hoop. Wij geloven dat alcoholisme een gezinsziekte is en dat verandering van levenshouding kan bijdragen tot ons herstel.

Al-Anon heeft geen bindingen met sekten, kerken, politieke organisaties of welke andere instellingen dan ook. Zij neemt niet deel aan maatschappelijke discussies en kiest geen partij voor of tegen een bepaalde zaak. Het lidmaatschap is gratis. Al-Anon voorziet in haar eigen behoeften door vrijwillige bijdragen van de leden.

Al-Anon heeft maar één doel en dat is de familieleden en vrienden van alcoholisten helpen. Wij doen dit door het programma van de Twaalf Stappen te volgen, door het opvangen en troosten van familieleden en/of vrienden van de alcoholist(e).

Open vergaderingen

Op onderstaande plaatsen kan je een open vergadering bijwonen. Tijdens deze vergaderingen krijg je uitleg over Al-Anon. Iedereen kan deze vergaderingen bijwonen na telefonisch contact voor de juiste locatie van de groep.

 Vlaams Brabant

OLV Ziekenhuis

Campus Asse

Bloklaan 5

1730 Asse

Iedere 3de vrijdag van de maand van 20.00u - 22.00u

Bel naar Josée: 053/ 670 236

Antwerpen

Gemeentepark 15

2930 Brasschaat

Iedere eerste dinsdag van de maand van 20.00u - 21.00u

Bel naar René: 03/ 646 26 04

 

VERGADERINGEN voor LONERS: "een groep van mensen die omwille van omstandigheden geen vergaderingen kunnen bijwonen".

Voor meer inlichtingen en werking  over de Loners neem contact op: via e-mail: Loners@al-anonvl.be of per post naar het ADB Helenalei 24 (gelijkvloers) B-2018 Antwerpen.

Al-Anon is voor volwassen kinderen van alcoholisten

Ik zal eraan denken dat verandering van mijn eigen houding veel moeilijkheden uit de weg kan ruimen.

€2.10
Aantal:
gras.jpg

Jongeren en alcohol

Durf nee te zeggen

artikel Visie 2016

Het Laatste Nieuws

In de weekendkrant van Het Laatste Nieuws stond een artikel over sportieve senioren.  Een van de levenslessen van één der senioren (92 jaar) was "Aanvaarden wat je niet kan veranderen".  Ik citeer een gedeelte van het artikel :

"Lang geleden heeft Carolus geleerd het leven filosofisch te benaderen.  Ik heb een familielid gehad met een zware alcoholverslaving.  Daardoor ben ik in contact gekomen met een vereniging voor familie van verslaafden en daar hadden we een moto "Geef mij gemoedsrust om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, geef mij moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om tussen deze twee het onderscheid te maken".  Dat gaat op voor alles.  Ik ben oud, ja.  Ik kan sommige dingen niet meer die ik vroeger wel kon - tennissen en fietsen, bijvoorbeeld.  Kan ik daar iets aan veranderen ?  Nee, want mijn dieptezicht is niet goed meer.  Dus moet ik dat aanvaarden.  Zou ik erover piekeren, dan word ik ziek van frustratie......".

De persoon in kwestie leeft dus nog altijd met/in de filosofie van Al-Anon.  Bewonderenswaardig, hoopvol en waarschijnlijk één der oudste Al-Anoners !

Het Laatste Nieuws / hln.be

Boek in promotie

LEVEN MET NUCHTERHEID

EEN NIEUW BEGIN

Bij bestelling tussen 1 juni en 31 augustus is de prijs € 0,50

 

Bij Al-Anon leer je ook omgaan met ontgoochelingen en frustraties. Je leert opkomen voor je eigen behoeften en ze kenbaar te maken om je beter in je vel te voelen en meer te kunnen verdragen. Jezelf wegcijferen om de lieve vrede, bevordert die vrede juist niet. Je eigen leven wordt beknot en dat kwelt je en leidt tot een gewoonte van misnoegdheid en zelf ongenietbaar zijn voor jezelf en voor de omgeving.

Al-Anon Vind hulp / groep

Op zoek naar hulp of een groep die in de buurt vergadert?
Telefoon: 03/218.50.56
Mail: info@al-anonvl.be

Komende evenementen

Provinciedag Limburg

  • 17 november 2017
  • Plaats : Tongelhof (Parochiezaal)
  • De Trannoyplein 5
  • 2260  Tongerlo (Westerlo)
  • Thema: "Waarom ik"
  • Verder info volgt

Landdag, 05 mei 2018

  • Limburg, 3600 Genk 
  • Thema: "Open geest"
  • Verdere info volgt

 

 Meer evenementen in de Agenda

Radiospot

Al-Anon Leden login