De grote verandering

Ik heb een vader die drinkt, en vroeger begreep ik echt niet wat hem bezielde... want hij gaf me geld om te zwijgen.... en stelde mij vaak teleur met al zijn mooie beloften. Soms was hij heel agressief.

Hoe vaak ik soms thuiskwam op momenten dat er klinkende ruzie was tussen mijn ouders, dat kan ik echt niet vertellen. Meestal volgde dan een opname in een instelling. Met het ouder worden, begon ik moedertje te spelen. Ik moest me soms reppen om op zondagavond nog mijn huiswerk te maken.... maar al was ik doodmoe .. ik moest vooruit!

Het werd mij allemaal te veel en ik gleed weg in een depressie. Ik was helemaal geblokkeerd, kon niet meer eten of slapen. Ik zat volledig vol angsten en een opname in het ziekenhuis drong zich op. Ik moest een week rusten en weer leren eten. Ook mijn gevoelens leren kennen door middel van muziek. Toen ben ik naar een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg gegaan, waar ik terecht kon met mijn probleem. Gelukkig had ik op school een vriendin, waarmee ik kon praten, want ze had ook een vader die dronk.

De grote verandering kwam toen mijn vader naar AA ging.

Hij zette mijn moeder aan om naar Al-Anon te gaan en werkelijk, na een paar vergaderingen zag ik mijn moeder veranderen. Ze was een heel ander iemand. Ikzelf wou ook iets doen en zo kwam ik terecht bij Alateen.

Tegen Alateeners kan je alles zeggen wat je dwars zit. En er zit altijd wel iemand tussen die het ook heeft meegemaakt. En wees gerust, ze luisteren naar je. Eigenlijk zou ik mijn vader dankbaar moeten zijn .... WANT door hem heb ik Alateen leren kennen.